၀က္သားကုိ
သန္႕စင္ေအာင္ေဆးေၾကာျပီး တစ္လက္မအထူ၊ အလ်ားအရွည္ကေတာ့ ကုိယ္လုိခ်င္သေလာက္
အရွည္ ထားႏုိင္ပါတယ္။ သံုးထပ္သားျဖစ္ျဖစ္၊ အသားျဖစ္ျဖစ္၊
၀က္နံရုိးပဲျဖစ္ျဖစ္ေပါ့။ ျပီးရင္ ၀က္သားေတြကုိ ဆူးခၽြန္နဲ႕ ထုိးေပးပါ။
သံုးထပ္သားကင္မယ္ဆုိရင္ အေခါက္ဘက္ကုိ အဓိကသတိထားျပီး ဆူးခၽြန္နဲ႕ထုိးေပးပါ။
စပါးလင္အနည္းငယ္၊ ခ်င္းအနည္း ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႕ကုိ
ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ ျပီးရင္ ဇလံုတစ္ခုထဲ ၀က္သား (အသား/သံုးထပ္သား/၀က္နံရုိး
ႏွစ္သက္ရာကုိ) ကုိ ထည့္ျပီး ခုနက ေထာင္းထားတဲ့ အဆာပလာေတြထည့္၊ ျပီးရင္ ဆား၊
သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ (သိပ္မ်ားရင္ အေရာင္မည္းသြားတတ္ပါတယ္)၊
ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ တရုတ္ မာဆလာ၊ တရုတ္ နံနံရြက္ႏုတ္ႏုတ္စင္း (အနံ႕မၾကိဳက္ရင္
မထည့္ပါနဲ႕)၊ ငရုတ္ေဆာ့စ္အနည္းငယ္၊ ႏွမ္းဆီေမႊး အနည္းငယ္တုိ႕ပါထည့္ျပီး
သမေအာင္ နယ္ေပးျပီး ပလတ္စတစ္ဗူးထဲထည့္၊ လံုေအာင္ပိတ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ
ထည့္ျပီး အနည္း ဆံုး ေျခာက္နာရီေလာက္ ႏွပ္ေပးထားတာပါ။
(၀က္သုိးေစာ္နံတယ္လုိ႕ ေျပာတဲ့ကၽြန္မရဲ႕ မိတ္ေဆြအတြက္ ဒီနည္းကုိ
စမ္းၾကည့္ဖုိ႕ တုိက္တြန္းပါရေစ။ ၀က္သုိးေစာ္ လံုး၀မနံေစရပါဘူးေနာ္။
အာမခံပါတယ္။) အဆာပလာမ်ားကုိ မိမိ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ အနံ႕အရသာျဖစ္ေအာင္
ညွိျပီး ထည့္ႏုိင္ပါတယ္။
ကင္တဲ့အခါ ကၽြန္မက Grill စနစ္ပါတဲ့
Microwave ကုိ သံုးပါတယ္။ Grill system ရဲ႕ အပူခ်ိန္က Medium ျဖစ္ပါတယ္။
ကင္ဖုိ႕အတြက္ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ထဲ ကင္စင္ကုိ အရင္ထည့္ပါတယ္။ ကင္စင္ရဲ႕ေအာက္မွာ
ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ခံလုိက္ပါ တယ္။ အသားကင္တဲ့အခါ အဆီေတြထြက္လာတဲ့အခါ
မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ကုိ ညစ္ပတ္မသြားရေအာင္လုိ႕ပါ။ Grill setting ကုိ ေရြးျပီး
ပထမအေနနဲ႕ ၁၅ မိနစ္ အပူေပးျပီး အရင္ကင္ပါတယ္။ ျပီးရင္
ေနာက္တစ္ဖက္ကုိလွန္ျပီး ေနာက္ထပ္ ၁၅ မိနစ္ ထပ္ကင္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ
ေနာက္ထပ္တစ္ဖက္ကုိ ၅ မိနစ္စီ ထပ္ကင္ႏုိင္ပါတယ္။
ကုိယ္ႏွစ္သက္တဲ့ၾကြတ္ရြမႈအေပၚ မူတည္ျပီး ကင္တဲ့အခ်ိန္အတုိးအေလွ်ာ့ကုိ
လုပ္နုိင္ပါတယ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုတဲ့ ၀က္သားကင္ရပါျပီေနာ္။
မီးေသြး၊ဂက္စ္၊ လွ်ပ္စစ္မီး ၾကိဳက္တာနဲ႕ ကင္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။ အဲ့ဒါေတြနဲ႕
ကင္တဲ့အခါ အေပၚမွာ ကင္မယ့္ မီးကင္ျပားေပၚ မွာ ဆီသုပ္ျပီးမွ အသားေတြကုိ
တင္ျပီး ကင္ပါမယ္ေနာ္။ မီးသိပ္မမ်ားေစဘဲ အက်က္ညီေအာင္ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕
ကင္ေပးပါ။ မီးသိပ္မ်ားရင္ တူးတဲ့ေနရာတူးျပီး အတြင္းသား မက်က္ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ဒါဆုိရင္ စားမေကာင္းဘူးေနာ္။
အခ်ဥ္အတြက္ ဘိတ္ခ်ဥ္လုပ္ပါမယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ပါးပါးလွီးေပးပါ။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ၂ ဆကုိ
ရွာလကာရည္ ၁ ဆထည့္ပါ။ ျပီးရင္ ဆားနည္းနည္း၊ သၾကားနည္းနည္းထည့္ျပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ထည့္ျပီး ေမႊလုိက္ပါ။ အဲ့ဒါဆုိရင္
အခ်ဥ္ရပါျပီ။
အဲ့ဒါဆုိရင္ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုတဲ႕ ၀က္သားကင္ရယ္၊ ဘိတ္ခ်ဥ္ရယ္၊
အသီးအရြက္အတြက္ ဆတ္လတ္ရြက္၊ ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္စတာေတြနဲ႕
တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။ ကင္မ္ခ်ီနဲ႕လည္း
တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။
By LUlucooking
By LUlucooking
No comments:
Post a Comment
ေ၀ဖန္အႀကံေပးသြားၾကပါဦးေနာ္