Pages

Sunday, August 18, 2013

ငါးရံ႕ဆီျပန္


ငါးရံ့ အေကာင္ကို ေရေဆးျပီး အကြင္းေလးေတြ တုံးပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆား၊အသားမႈန့္၊ငံၿပာရည္၊နႏြင္းမႈန့္တိုု့ျဖင့္ နယ္ကာနာရီဝက္ခန့္ႏွပ္ထားပါ၊

ထိုုေနာက္ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ နီ၊ဂ်င္းႏွင့္ ငရုုတ္တိုု့ကိုု အိုုးထဲသိုု့ ဆီသင့္ရံုုထည့္ကာ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္န႕ံ ေမႊးလာပါက ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည္႔ ျပီးေမႊပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကျပီးအႏွစ္ျဖစ္လာလွ်င္ နယ္ထားေသာငါးမ်ား ကိုုထည့္ပါ။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာငါးမ်ားကိုု တဖက္သိုု့ေျဖးေျဖးလွန္ေပးပါ။

ဆီျပန္လာပါက အေပါ့အငံျမည္းကာ နံနံပင္ (သို႕ ) ရွမ္းနံနံ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္းတို႕
အုုပ္ကာ ငါးရံ့ ဆီျပန္ဟင္းေလး သံုုးေဆာင္လို႕ ရပါျပီရွင္။

ေဒၚပု လက္ရာ

Also Credit to Myanmar Online News

No comments:

Post a Comment

ေ၀ဖန္အႀကံေပးသြားၾကပါဦးေနာ္